زمزمه بازگشایی موزه صنایع دستی معاصر ایران

زمزمه بازگشایی موزه صنایع دستی معاصر ایران

پیلانو: زمزمه بازگشایی موزه صنایع دستی معاصر ایران که از سال 1389 به نمایش آثار صنایع دستی ایران اختصاص یافت، بعد از 13 سال تعطیلی، باردیگر به گوش می رسد.
به گزارش پیلانو به نقل از ایسنا، موزه صنایع دستی ایران تا قبل از سال ۱۳۸۹ موزه خط و کتابت میرعماد و قبل از انقلاب اسلامی نیز کاخ فرزندان محمدرضا پهلوی بوده است.
اطلاع دقیقی درباره تاریخ ساخت بنای این موزه که در یکی از بناهای قدیمی دو طبقه در مجموعه سعدآباد قرار دارد، در دسترس نیست و احتمال می رود که به قرن ۱۴ قمری یعنی اوایل حکومت پهلوی اول تعلق داشته باشد.
موزه صنایع دستی پیش تر در دو طبقه به نمایش آثار صنایع دستی ایران می پرداخت که طبقه اول آن ۱۹۶ متر مربع زیر بنا و ۳۱۰ متر مربع مساحت دارد. یکی از اقداماتی که در ارتباط با این موزه انجام شده و آنرا تبدیل به مکان مناسبی بمنظور نمایش آثار صنایع دستی کرده است، تغییر طراحی خارجی و مرمت آنست که توسط مهندس فیروزه اطهاری و هومن صدر انجام شده است.
آثار صنایع دستی موجود در این موزه که به معرض نمایش گذاشته شدند به پنج گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:
– سفال و سرامیک
– شیشه گری و رودوزی های سنتی ایران
– صنایع هنری چوبی
– آثار فلزی
– آثار نفیسی از نقاشی های ایرانی از هنرمندان معاصر
این موزه شامل ۴۰۰ اثر فاخر و نفیس است که حالا بعد از ۱۳ سال تعطیلی زمزمه هایی در خصوص بازگشایی باردیگر آن شکل گرفته است.
بگفته ویدا توحدی، مدیر کل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از سال ۱۳۷۳ در ساختمان مرکزی سازمان صنایع دستی وقت، واقع در میدان ولیعصر تهران مجموعه ای نفیس از بهترین آثار صنایع دستی استادان به نام و صاحب سبک خریداری شده بود که از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۵ به ساختمان ولنجک منتقل شده بود. اما این آثار به دلایلی جمع آوری شده و به سبب شرایط نامناسب نگهداری تخریب شدند.
در سال ۱۳۹۹ اما به عزم مسئولان تصمیم گرفته شد تا موزه ای برای نمایش این آثار احیاء و بازگشایی شود تا فرصت دیده شدن این آثار بار دیگر مهیا شود.
توحدی با اشاره به این نکته که بازگشایی این موزه علاوه بر افزایش اعتبار صنایع دستی معاصر، کانونی محوری بمنظور پژوهش و دریافت الگوی مناسب با زمان فعلی برای دانشجویان و علاقه مندان مربوطه نیز خواهد بود، افزود: «صنایع دستی فلزی استادان حسین علاقه مندان، امیر ساعی، محمد دهنوی، علی ساعی و…، صنایع دستی چوبی استادان مهدی طوسی، مهران امیراینانلو، مرحوم شفائی، دوخت های سنتی استاد حسن رشتی وفرودی، نگارگری استادان علی کریمی، عباس رستمیان، جعفر فتاحی، مجرد تاکستانی، سفال و سرامیک استادان محمد مهدی قان بیگی، انوشفر، ابوالمعالی و در بخش آبگینه استادان حاج علی بختیاری، جلال شباهنگی، زارع و… قسمتی از آثار این موزه به شمار می روند.»
با این همه هنوز زمان دقیقی برای بازگشایی موزه صنایع دستی معاصر ایران اعلام نشده و فقط اینطور عنوان شده که «تمام امور اصلی به انجام رسیده است».

منبع: