داستان زنی موفق كه چندان مشهور نیست

داستان زنی موفق كه چندان مشهور نیست

«مری کسات» نقاش آمریکایی و از معدود زنان و تنها هنرمند آمریکایی امپرسیونیست شمرده می شود که تاثیر بزرگی در حوزه هنر آمریکا ایجاد کرد.
به گزارش پیلانو به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی آرت، «مری کسات» نقاش آمریکایی بود که مهارت هایش را با تحصیل، کار کردن و زندگی کردن در فرانسه به دست آورد. «کسات» بعنوان یکی از سه نقاش زن امپرسیونیست و تنها آمریکایی کاملا امپرسیونیست شناخته می شود. این هنرمند به رغم موفقیت هایش و تاثیرات شگرفی که در هنر آمریکا به وجود آورد امروزه چندان در اروپا و فرانسه مشهور نیست.
این هنرمند در سال ۱۸۴۴ در پنسیلوانیا در خانواده ای بسیار ثروتمند به دنیا آمد. او یکی از هفت فرزند این خانواده بود و چند سالی از دوران کودکی را در اروپا زندگی کرد. در این دوران بود که یادگیری موسیقی، نقاشی و زبان های آلمانی و فرانسوی را شروع کرد.
او از همان کودکی به نقاشی علاقه نشان داد. خانواده او با تبدیل شدن او به یک هنرمند حرفه ای مخالف بودند با این وجود وی در سن پانزده سالگی تحصیل در آکادمی هنرهای زیبا پنسیلوانیا را شروع کرد. در آن زمان زنان برای یادگیری نقاشی آموزش می دیدند؛ چونکه نقاشی کردن مهارت خوبی برای زنان محسوب می شد اما «کسات» قصد داشت که یک هنرمند حرفه ای شود.
بدین سبب در سال ۱۸۶۶ او به پاریس نقل مکان کرد. در آنجا در کلاس های خصوصی با اساتید مدرسه هنرهای زیبا پاریس آموزش دید (در آن زمان هنوز زنان نمی توانستند در این مرکز آموزش ببینند). او همین طور مدتی را در موزه لوور تمرین کرد و در نهایت در سال ۱۸۶۸ یکی از آثار او به نام «نوازنده ماندولین» برای نمایش در نمایشگاه «سالن پاریس» تایید شد. این تابلو نقاشی یکی از دو نقاشی شناسایی شده مربوط به دهه نخست فعالیت هنرمند است.
با شروع جنگ فرانسه و پروس این نقاش به ایالات متحده آمریکا بازگشت. او برای کسب درآمد تصمیم گرفت آثارش را به نمایش بگذارد اما موفق نشد و حتی با مشکلاتی برای آموزش دیدن مواجه گردید. اما بعد از مدتی با هموار شدن باردیگر مسیر هنری اش به اروپا بازگشت. زمانی که «کسات» به فرانسه بازگشته بود هنر فرانسه در حال تغییر و جنبش امپرسیونیسم در حال شکل گرفتن بود.
«کسات» همیشه معترض سیاست ها و معیارهای «سالن فرانسه» (نمایشگاه رسمی مدرسه هنرهای زیبا پاریس) و مورد غفلت قرار گرفتن آثار هنرمندان زن بود. در سال ۱۸۷۷ هر دو اثر کاندید او برای راه یافتن به این نمایشگاه رد شدند. در نهایت آثار او به دعوت از «ادگار دگا» در کنار سایر امپرسیونیست ها به معرض نمایش گذاشته شد و این سرآغاز ورود «کسات» به «امپرسیونیسم» بود.
«ادگار دگا» تاثیر بسیاری در این نقاش آمریکایی ایجاد کرد و «کسات» از مهارت ها او بهره برد. در آن زمان «کسات»، نقاشی که محدود به فضای بسته بود به طراحی در فضای باز روی آورده بود.
او برای نمایشگاه بعدی امپرسیونیست ها تابلوهای نقاشی خلق کرد. «پرتره ای از هنرمند»(خودنگاره)، «دخترک در مبل آبی»، «مطالعه فیگارو»(پرتره ای از مادرش) سه مورد از تحسین شده ترین نقاشی های این هنرمند هستند که به سال ۱۸۷۸ تعلق دارند.
«دخترک در مبل آبی»