نگاهی متفاوت به پول و سرمایه!

نگاهی متفاوت به پول و سرمایه!

به گزارش پیلانو به نقل از ایسنا، نشست خبری اولین جشنواره بین المللی کارتون «پول و سرمایه» امروز (سه شنبه، ۱۱ آذر) با حضور حمیدرضا مسیبی، جواد علیزاده، بهمن عبدی و اسماعیل کاظمی نظیر برگزار شد.
در شروع این نشست، حمیدرضا مسیبی ـ دبیر اجرائی مسابقه کارتون و کاریکاتور «پول و سرمایه» ـ اظهار داشت: درست است که از ۲۰ آبان فراخوان را اعلام کردیم، اما از یک سال قبل روی این مورد درحال کار هستیم. از لحاظ اجرا شرایط بسیار خوبی داشتیم و کار از طرف برگزارکننده با حمایت همه جانبه، خصوصاً در عرصه فرهنگی، پیش رفت.
او اضافه کرد: تیم داوری متشکل از جواد علیزاده، بهمن عبدی، فیروزه مظفری، هیکابی دمیرچی از ترکیه، پائولو دالپونته از ایتالیا و حورا خاکدامن (به عنوان ناظر داوری) است. داوران یک جشنواره به اعتبار آن کمک می کنند و ما خوشحالیم که در خدمت اساتید بزرگ این حوزه هستیم.
مسیبی با اشاره به این که جوایز این رویداد «متعادل» درنظر گرفته شده است، توضیح داد: برای کارتونیست ها نوع ارتباط با جشنواره بسیار اهمیت دارد. سوای آثاری که تا حالا رسیده، مکاتبات مختلف با ما نشان داده است که هنرمندان به فراخوان توجه داشته اند. مهلت نهایی ارسال آثار ۳۰ آذر، داوری سوم دی و زمان احتمالی اهدای جوایز هم بهمن ماه خواهد بود.
او در جواب پرسشی درباره ی مبحث مسابقه اظهار داشت: مبحث اصلی را پول و سرمایه گذاشتیم، اما در حقیقت بر تعادل ثروت و تقسیم عادلانه آن تاکید داریم. بدیهی است که کارتون و کاریکاتور ابزاری بسیار مؤثر در این مورد هستند و هیچ هنری به اندازه کاریکاتور تأثیرگذاری ندارد. تأیید می کنم که رویکرد ما نقد سازنده سرمایه داری و نمایش واقع بینانه فقر یا ثروت است و منتظر دریافت آثاری در این راستا هستیم.
مسیبی همینطور تاکید کرد: هر اثری که با هوش مصنوعی خلق شده باشد، از دور رقابت حذف خواهد شد. کارتون زبانی بین المللی دارد و نتیجه کار این جشنواره آثاری خواهد بود که برمبنای شیوه صحیح و استاندارد داوری انتخاب می شوند.
جواد علیزاده هم در سخنانی اظهار داشت: ما همیشه سوژه سرمایه و پول را با نگاهی انتقادی پیش می بریم و به اختلافات طبقاتی اشاره می نماییم، اما خوشبختانه این جشنواره می خواهد این نگاه را اصلاح نماید. هر جا پای هنر در بین باشد، نگاه های منفی کنار می روند؛ همانطور که فیلم «برخورد نزدیک» اسپیلبرگ توانست نگاه منفی نسبت به موجودات فضایی را به نگاهی مثبت تبدیل کند.
او اضافه کرد: باتوجه به شرایط اقتصادی نامناسب، ای کاش فضایی ایجاد شود که رانت و انحصار در سرمایه از بین برود، فساد ریشه کن شود و نتیجه آن به تقویت تولید ملی بینجامد. هنوز آثار رسیده را ندیده ام، اما تلاش می نماییم جنبه های هنری و محتوایی آثار را درنظر بگیریم تا نتیجه نهائی در جهت اهداف مثبت جشنواره باشد.
بهمن عبدی هم در سخنانی اظهار داشت: از آنجائیکه داوران بین المللی در این رویداد حضور دارند، لازم است نگاه هایمان به هم نزدیک شود. ما جنبه های انتقادی را مدنظر قرار خواهیم داد؛ چونکه در کاریکاتور جایی برای مدح وجود ندارد و هدف، رساندن نقاط ضعف به یک ایده هنری است. مسایل تکنیکی هم اهمیت زیادی دارد و در کنار مواردی که اشاره کردم، همه این ها را در روند داوری لحاظ خواهیم کرد. در نهایت هم درباره ی روشی که مقرر است امتیاز نهائی برمبنای آن داده شود، به یک توافق مشترک خواهیم رسید.
در ادامه اسماعیل کاظمی نظیر، مدیر جشنواره بین المللی کارتون «پول و سرمایه»، با تکیه بر نقش هنر در تبیین مفاهیم اقتصادی اظهار داشت: این جشنواره تلاش دارد پیوندی میان اقتصاد و تصویر بوجود آورد. مفاهیم پول و سرمایه صرفا مالی نیستند؛ بلکه مسایل مالی و اقتصادی در تمامی ابعاد زندگی فرهنگی و اجتماعی ما اثرگذارند و کاریکاتور می تواند دریچه ای تازه و قابل فهم برای بیان این مفاهیم باشد.
وی اشاره کرد: به باور من، کاریکاتور مؤثرترین ابزار برای به تصویر کشیدن مفاهیم پیچیده اقتصادی از دیدگاهی هنرمندانه است. این هنر نه فقط راوی اعداد و ارقام، بلکه بازتابی از تفکر و روابط انسانی در جهان مالی است.
کاظمی با اشاره به استقبال بین المللی از فراخوان جشنواره اظهار داشت: از آبان ماه که فراخوان نخست انتشار یافت، هنرمندانی از کشورهای مختلف علاقه مندی خودرا اعلام نمودند و این نشان داده است جشنواره از مرزهای داخلی ایران فراتر رفته و به زبانی مشترک میان ملت ها تبدیل گشته است.
وی در پایان، با تکیه بر این که «هدف ما پیوند میان هنر و سرمایه است»، اظهار امیدواری کرد که این رویداد آغازگر گسترش تعاملات هنری، افزایش سواد مالی در جامعه و تقویت ارتباط میان هنر و اقتصاد باشد.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *