تابلوی فرمانفرمائیان به کودکان مبتلا به سرطان اهدا شد به این اثر نگاه کنید تا حالتان خوب شود

تابلوی فرمانفرمائیان به کودکان مبتلا به سرطان اهدا شد به این اثر نگاه کنید تا حالتان خوب شود

پیلانو: سید محمد بهشتی درباره اثری که منیر فرمانفرمائیان به محک اهدا کرده، اظهار داشت: آثار هنری منیر شاهرودی فرمانفرمائیان سهل الممتنع است. به این مفهوم که بیان هنری اش با زبانی ساده و برای هر فردی که با آن مواجه می شود، قابل درک است. سفارش می کنم به جهت اینکه حالتان خوب شود به این اثر نگاه کنید چون که درمان درد است.
به گزارش پیلانو به نقل از ایسنا، اثری از منیر شاهرودی فرمانفرمائیان، نخستین هنرمند معاصر که از سنت ایرانی آیینه کاری بهره جسته، در پشتیبانی از کودکان مبتلا به سرطان به ساختمان طرح توسعه بیمارستان فوق تخصصی محک اهدا شد.
برای اهدای این اثر که در سال ۲۰۱۴ میلادی خلق شده، مراسمی با حضور فعالان عرصه فرهنگ و هنر، اعضای هیات امنا و هیات مدیره محک و مختصصان حوزه درمان سرطان کودکان برگزار گردید.
در این مراسم فربود فرهی ـ عضو هیات امنا خیریه محک ـ گفت: باور داریم که هنر زیباترین جلوه ای است که می تواند عظمت بشردوستی مردمان ایران را در خلق ناممکن ها نشان دهد. در محک هر روز شاهد آرزوهای بزرگی هستیم که به همت بلند یاوران مان گره می خورد تا شایسته ترین خدمات درمانی و حمایتی به کودکان مبتلا به سرطان سرزمین مان عرضه شود. این سازمان همواره تلاش می کند تا امانتدار هنر مهر و نوعدوستی نیکوکاران باشد.
سید محمد بهشتی ـ رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ـ هم در سخنانی اظهار داشت: آثار هنری منیر شاهرودی فرمانفرمائیان سهل الممتنع است. به این مفهوم که بیان هنری اش با زبانی ساده و برای هر فردی که با آن مواجه می شود، قابل درک است. همینطور قلم موی این هنرمند، آیینه و زبان هنری اش از جنس نور است. اثر شاخص کمتر هنرمندی تابحال در خیریه بزرگ و پرارزش محک، بعنوان یادگاری، نصب شده است.

او افزود: این اثر به خاطر قدرشناسی از فعالیت های این سازمان اهدا شده تا هنرمند بزرگی چون منیر فرمانفرمائیان در کاری که این سازمان انجام می دهد شریک باشد. سفارش می کنم به جهت اینکه حالتان خوب شود به این اثر نگاه کنید چون که درمان درد است. از آنجایی که محک هم مأموریتش پشتیبانی از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده های آنهاست این اثر یادگار مناسبی برای این سازمان به حساب می آید.
همینطور سعیده قدس ـ بنیانگذار محک ـ با تجلیل از فعالیت های انسان دوستانه منیر شاهرودی فرمانفرمائیان بیان کرد: هر آنچه محک به آن دست یافته است مدیون جامعه مدنی و مردمان بزرگ ایران است که ملتی بزرگ و فاخرند. این مراسم هنری با هدف تجلیل از منیر فرمانفرمائیان برگزار شده است که با فعالیت های هنری اش همواره می درخشد. نصب اثر اهدایی این هنرمند در محک هم یادگاری است تا هر روز نقش پرارزش زنانی که همچون فرشته، حافظان فرهنگ این مرز و بوم هستند را به یاد بیاوریم.
آراسب احمدیان ـ مدیرعامل محک ـ در حاشیه این مراسم اظهار داشت: این نخستین بار است که اثری از این هنرمند شهیر ایرانی بر دیواری غیر از دیوار یک موزه نصب می گردد و این مایه افتخار خانواده بزرگ محک است که محل نصب آن ساختمان مؤسسه محک است. همزمان با این روز هم مؤسسه خیریه محک با کمال افتخار موزه و کتابخانه ساختمان تازه تأسیس خویش را به نام این بانوی هنرمند و همسر فقیدشان نامگذاری کرد.
او افزود: امید است همراه با حمایت همه جانبه از هزاران کودکان مبتلا به سرطان در سرتاسر این سرزمین که با حمایت بی دریغ جامعه نیکوکاری ایران صورت می پذیرد در پنجاهمین سالگرد تأسیس محک، موزه این مؤسسه هم گنجینه ای از آثار پرارزش مفاخر هنری سرزمین مان باشد.
گلی امامی ـ نویسنده، مترجم و فعال فرهنگی ـ در ادامه این مراسم از منیر فرمانفرمائیان و تمامی هنرمندانی که با عمل به مسئولیت اجتماعی خود خدماتی را به جامعه عرضه می دهند، قدردانی کرد.

او اظهار نمود: امروز با یاد و خاطره همسرم در محک حضور پیدا کرده ام تا از منیر فرمانفرمائیان به خاطر نصب این شاهکار هنری بر دیوار ساختمان این مؤسسه تشکر کنم. این اثر با اهداف انسان دوستانه خلق شده و الان در خانه اصلی خودش جای می گیرد.
در انتها این مراسم منیر شاهرودی فرمانفرمائیان از اثر اهدایی خود به محک با آرزوی سربلندی ایران رونمایی نمود.
آثار این بانوی هنرمند در موزه های صاحب نام زیادی در سراسر جهان همچون موزه هنر متروپولیتن، تِیت مدرن، موزه ویکتوریا و آلبرت، و گالری هنرهای معاصر کوئینزلند به نمایش گذاشته شده است و الان یکی از آثار او که شامل دو مقرنس و ۲۰ مثلث آیینه کاری است در ورودی ساختمان مؤسسه خیریه محک خودنمایی می کند. این برای اولین بار می باشد که اثری از منیر فرمانفرمائیان در فضایی عمومی، خارج از موزه و در یک مؤسسه خیریه نصب می گردد.
سپس ایران درودی ـ نقاش، نویسنده و منتقد هنری ـ با اشاره به اینکه قدردانی از این هنرمند مسئولیت بزرگی است، تابلو نقاشی کودکان حامی محک را که با تکه های آیینه و بازتاب عشق آذین شده بود، به فرمانفرمائیان اهدا کرد.

این مراسم با سنتورنوازی یکی از کودکان بهبودیافته محک که این هنر را در اتاق بازی و در زمان درمان آموخته است، به آخر رسید.