از ۱۹ آبان؛ طلسم انتشار افسانه چشمهایت شکست

از ۱۹ آبان؛ طلسم انتشار افسانه چشمهایت شکست

به گزارش پیلانو آلبوم مشترک علیرضا قربانی و همایون شجریان پس از گذشت پنج سال از انتشار نخستین خبرها پیرامون این پروژه سرانجام با نام افسانه چشم هایت ۱۹ آبان ماه منتشر می شود.

به گزارش پیلانو به نقل از مهر، آلبوم مشترک علیرضا قربانی و همایون شجریان به آهنگسازی مهیار علیزاده پس از گذشت پنج سال از انتشار نخستین خبرها پیرامون این پروژه سرانجام با نام «افسانه چشم هایت» ۱۹ آبان ماه منتشر می شود.
انتشار این اثر مشترک موسیقایی که به شکلی یکی از متفاوت ترین پروژه های همایون شجریان و علیرضا قربانی به حساب می آید در حالی است که مرداد ماه سال ۱۳۹۳ نخستین خبرها از تولید یک آلبوم مشترک توسط این ۲ هنرمند پرطرفدار منتشر و از آن تاریخ تابحال هم اظهارات ضد و نقیض فراوان و علل گوناگونی هم برای تاخیر در انتشار آن اعلام گردید.
مهیار علیزاده آهنگساز شناخته شده موسیقی کشورمان که طی سال های اخیر فعالیت های متفاوتی را در عرصه موسیقی انجام داده قبل از این درباره پروژه مشترک علیرضا قربانی و همایون شجریان که اخیرا عنوان «افسانه چشم هایت» برای آن انتخاب شده، اظهار داشته بود: دغدغه استفاده از چند صدا با نقش های مختلف از سال ها پیش و در زمان تحصیل در ارمنستان و تحت تأثیر کنسرتهای موسیقی کلاسیک شکل گرفت؛ ولی در آن زمان تجربه کافی برای چنین پروژه بزرگی را نداشتم. علاوه بر آن کار می بایست روی اشعار فارسی ساخته می شد و این مشکل ترین بخش پروژه بود. انتخاب اشعاری که مرا تحت تأثیر قرار دهد و همزمان برای ساخت اثر با ۲ خواننده متفاوت توجیه پذیر باشد. این ایده را با همایون شجریان و علیرضا قربانی مطرح کردم و آنها پذیرفتند که روی این پروژه کار نماییم. فرایند انتخاب اشعار و ساخت موسیقی و ضبط چیزی حدود یک سال به طول انجامید که بسیار پر زحمت ولی در عین حال شیرین بود. البته یک بخش از این اثر بر روی ابیاتی از نیمای بزرگ تالیف شده است و بخش دیگر، قطعاتی را با اشعار احمد شاملو، دکتر شفیعی کدکنی، محمدعلی بهمنی، سیمین بهبهانی و علیرضا کلیایی شامل می شود.
این آهنگساز که قبل از این آهنگسازی آلبوم حریق خزان با خوانندگی علیرضا قربانی را در بازار موسیقی منتشر نموده است، در مورد وضعیت ضبط این اثر اظهار داشته بود: ضبط ارکستر کاملاً به صورت آنسامبل صورت گرفته و قسمت اعظم موسیقی در استودیوی تلویزیون کشور چک و همراه با ارکستر فیلارمونیک متروپولیتن پراگ انجام شده است. قسمتی از آن هم در ایران توسط آنسامبل موسیقی معاصر ایرانی به سرپرستی خودم و به صورت مشترک در استودیوی ترانه و استودیوی کنگان(کرگدن) ضبط شده اند. همینطور گروه آوازی تهران به سرپرستی میلاد عمرانلو عهده دار بخش های کُر مجموعه بوده اند. ضمن اینکه برای نخستین بار است که پس از انقلاب ۲ خواننده سرشناس موسیقی ایرانی در کنار هم قرار می گیرند و اثری مشترک را تولید می کنند. حتما حساسیت ها در اینباره زیاد است و ما تمام تلاش مان را کرده ایم تا بهترین اثر را تولید نماییم. این اثر برای هر ۲ خواننده اهمیت ویژه ای دارد تا جایی که در تمام مراحل ضبط در کنار همدیگر حضور داشتند و تلاش زیادی برای بی عیب بودن آن انجام شده است.