گالری گردی در پایتخت؛ آتشفشان در سیحون فوران می کند، روزی روزگاری درایران به روایت بژسکی

گالری گردی در پایتخت؛ آتشفشان در سیحون فوران می کند، روزی روزگاری درایران به روایت بژسکی

به گزارش پیلانو نمایشگاه انفرادی نقاشی منصور نصرت نظامی با عنوان آتشفشان و نمایشگاه آثار اولاف بژسکی با عنوان روزی روزگاری در ایران ۲۰ اردیبهشت ماه در گالری سیحون و بنیاد کاف افتتاح می شوند.

به گزارش پیلانو به نقل از مهر، یکی از کارهایی که تعطیلی ندارد، کارهای در رابطه با هنر و بخصوص گالری داری است که در تمامی روزها، ماه ها و فصول سال تقریباً بدون تعطیلی فعالیت دارند. بعد از تعطیلات نوروزی، حالا نوبت به ماه مبارک رمضان رسیده است که معمولاً برخی ادارات و کارهای روزمره نیمه تعطیل هستند اما گالری ها همچون دیگر روزهای سال، برنامه های خویش را دارند و بنابراین جمعه ۲۰ اردیبهشت ماه هم همچون جمعه های گذشته، افتتاحیه نمایشگاه های هنری را شاهد خواهیم بود. در زیر برخی از نمایشگاه های هنری که جمعه این هفته افتتاح می شوند، معرفی می نماییم.
گالری شیرین
«نئواکسپرسیونیسم در هنر معاصر ایران» عنوان نمایشگاه گروهی به کیوریتوری فرناز محمدی است که جمعه ۲۰ اردیبهشت در گالری شیرین به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه ی سیزدهم، پلاک ۵ گشایش می یابد و تا ۲۲ خرداد ماه ادامه خواهد داشت. آثاری از هنرمندان برجسته ای چون آیدین آغداشلو، کوروش شیشه گران، فرشید ملکی، منوچهر معتبر و سروش میلانی زاده در این نمایشگاه به نمایش در می آید.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «جلوه های نئواکسپرسیونیسم در هنر معاصر ایران
این جنبش هنری با نام (نوهیجان نمایی) از اوایل دهه ۱۹۸۰ بر بازار هنر دنیا سلطه یافت. هنرمندان در واکنش به هنر انتزاعی دهه ۱۹۷۰ به هنر فیگوراتیو یعنی تصویرکردن انسان و دیگر اشیا قابل تشخیص روی آورده بودند.
تأثیرات جهانی نئواکسپرسیونیسم با نشانه هایی همچون، بحران هویت، رویاهای ویران شده، روان پریشی، دفرمه کردن، مسخ شدگی و گاهی رنگ های تند متأثر از ضرب قلم هنرمندان با رنگ های تند در این آثار همراه بود. هنرمندانی که به مسئله زمان و مکان توجه نداشتند و هر آنچه که قابل اهمیت است بازی ذهن در آثارشان است.
در ایران هم نوهیجان نمایی در آثار هنرمندان تجسمی نه به تقلید از غرب، بلکه به علت مواجه با آنچه تأثیر ناملایمات زیستی، جنگ و بحران هویت بوده در آثار خیلی از عمیق ترین این هنرمندان دیده می شود. بنابراین این نمایشگاه، منتخب آثار ارزشمند ای است از سه نسل از هنرمندان برای تجسم آنچه که نشان از رنج و سرگشتگی انسان معاصر دارد و بازتاب فردیت است.»
گالری اُ
نمایشگاه انفرادی نقاشی سمیرا کربلایی با عنوان «بیم و امید» از جمعه ۲۰ اردیبهشت تا چهارشنبه ۱ خردادماه در گالری اُ واقع در خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه اول برپا می شود.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «این مجموعه کوششی است در جهت فهم صحیح تر و تکمیل تجربیات سمیرا کربلایی در عرصه نقاشی. آثار دو مجموعه قبلی هم فارغ از حضور رنگ شکل گرفت اما در این مجموعه، درک فضای تصویر، اهمیت ساختارمندی تصویر و نهایتاً استوار کردن ساختار تصویر بر یک هندسه پنهان، چالش اصلی کار برای هنرمند بوده است. اضافه کردن لایه های مختلف در تصویر با بهره بردن از تنوع خاکستری ها شکل گرفت و در کل، آنچه حاصل شده، وی را در امر مداخله در تصویر جسورتر کرده و مسیر را برای شناخت و توسعه امکانات تصویر روشن تر کرده است. درگیری و کوشش برای فهم عمیق تر « زبان تصویر» اصلی ترین مسئله کنونی سمیرا کربلایی است.»
گالری سیحون
«آتشفشان» عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشی منصور نصرت نظامی است که از روز ۲۰ اردیبهشت ماه در گالری سیحون به نشانی خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره ۱۱ شروع به کار می کند.
در بیانیه این نمایشگاه به قلم افرا خاکزاد آمده است: «در نگاه اول کارهای نصرت نظامی دورنمایی کلی را هدف می گیرد، اما با اندکی تأمل در می یابیم سازه های وی جزئی ترین و روزمره ترین امور را در ذهنمان متبادر می کند. نقاشی های نظامی حاکی از نظم، یکنواختی، تکرار و عاری از مبالغه اند، در عین حال عاطفی، مه آلود، پر رمز و راز با چشم اندازی فراخ و مسیرهایی پُر پیچ و خم که به لکه ی نوری منتهی می شود. گویی به دنبال امیدی ست که در نهایت به انجام می رسد.
ماحصل سازه های وی حجم هایی گرچه ثابت اند اما درون شان انفجار را می توان حس کرد. خطوطی لغزان در آستانه یک انفجار و انهدام، سازه هایی متشکل از بافت های منسجم و گاهی انفجاری از آتشفشانی درونی، گویی مدام در حال فروپاشی اند. نظامی واقعیت و خیال را در هم می آمیزد. زمان و فضا را منهدم می کند. و آنی اَبدی از احساس و جهانی محض پدید می آورد.»
گالری هما
نمایشگاه انفرادی حجم های نجمه پاشایی با عنوان «میان دو جهان» جمعه این هفته در گالری هما به نمایش در می آیند. نمایشگاه تا ۳۱ اردیبهشت در گالری هما واقع در خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک برپا خواهد بود.
بنیاد کاف
مؤسسه کاف در روز جمعه ۲۰ اردیبهشت ماه، میزبان آثار هنرمند سرشناس لهستانی، اولاف بژسکی با عنوان «روزی روزگاری در ایران» است که طی دوره ای پنج ماهه اقامت هنری (سه بار سفر به ایران در طول یک سال) در شهر تبریز و با همکاری سرامیک کاران ساکن این شهر تولید شده اند. این دومین همکاری این هنرمند با مؤسسه کاف پس از نمایش چیدمان وی در حیاط مجسمه های موزه هنرهای معاصر تهران در سال ۱۳۹۳ است.
اولاف بژسکی که در هنرهای طراحی، مجسمه، چیدمان و فیلم چیره دست است، این دفعه به سرامیک روی آورده است و در این نمایشگاه، آثاری در بستری از مواد بازیافت و سپس طراحی شده توسط خود هنرمند به نمایش در خواهند آمد.
بنیاد کاف به نشانی ولنجک، میدان دانشگاه شهید بهشتی، ابتدای جاده درکه، سیزده چنار، پلاک ۳۴ و ۳۶ میزبان آثار هنرمند لهستانی تا ۲۴ خردادماه خواهد بود.
گالری اعتماد نگارستان
نقاشی های علیرضا نکویی با عنوان «خطوط» از جمعه این هفته در گالری اعتماد نگارستان روی دیوار می روند. این گالری در میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، باغ نگارستان قرار دارد و این نمایشگاه تا ۷ خردادماه برپا خواهد بود.