در آیین سال نوا مطرح شد؛ استاد بلای جان موسیقی شده است، تجلیل از معلمان واقعی

در آیین سال نوا مطرح شد؛ استاد بلای جان موسیقی شده است، تجلیل از معلمان واقعی

پیلانو: چهارمین سال‎نوای موسیقی ایران همراه با تجلیل از هنرمندان عرصه موسیقی در فرهنگسرای نیاوران برگزار گردید.

به گزارش پیلانو به نقل از مهر، آیین «چهارمین سال نوا» عصر جمعه ۲ آذر با تجلیل از هنرمندان عرصه موسیقی در فرهنگسرای نیاوران برگزار گردید. در این برنامه که با حضور جمعی از بزرگان موسیقی برگزار شد، از هنرمندان فعال در عرصه آموزش موسیقی همچون تقی ضرابی، محمدجواد ضرابیان، رضا عالمی، مهرآذین کاراندیش، جاوید مجلسی و محمدعلی لقاء تجلیل شد.
بخش دیگر این برنامه هم به یادبود زنده یادان پیتر سلیمانی پور و ناصر چشم آذر اختصاص داشت.
در ابتدای این مراسم گروه کر «نیاوران» به رهبری مهدی جاور روی صحنه رفت و سپس کامبیز روشن روان آهنگساز با حضور روی سن در سخنانی با ذکر این مطلب که امروز عنوان استاد متاسفانه به خیلی ها داده می شود، اظهار داشت: زمانی «استاد» برای کسانی استفاده می شد که عمرشان را وقف موسیقی کرده بودند و به مقامی می رسیدند که عنوان استاد برازنده آنها بود اما متاسفانه امروز این کلمه به یک «بلای موسیقایی» تبدیل گشته و به هر کسی که چند صباحی در موسیقی فعالیت داشته اطلاق میگردد در حالیکه با این کار فقط شأن کسانی را که واقعا شایسته عنوان استادی هستند، تنزل می دهیم.
این هنرمند عرصه موسیقی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: امشب مقرر است از کسانی تجلیل شود که برخی از آنها نوازنده هستند. وقتی از نوازنده تجلیل شود یعنی از موسیقی تجلیل شده است. اگر نوازندگان نبودند امروز ما از تمام آثار بزرگی که در تاریخ موسیقی پدید آمده اند کاملا محروم بودیم.

روشن روان در ادامه درباره تجلیل از معلمان موسیقی در «سال نوا» اضافه کرد: به اعتقاد من تجلیل از یک معلم، تجلیل از یک فرهنگ است. همین معلم ها هستند که نسل ها را تربیت می کنند.
وی درانتها صحبت هایش با بیان این مطلب که «سال نوا» از مثبت ترین کارهایی است که تا به امروز در حوزه موسیقی انجام گرفته است، ابراز کرد: کمتر دیده ایم که از نوازنده موسیقی که جدی کار کرده و دنبال تجارت و شهرت و… نبوده تجلیل شده باشد. باید از برگزارکنندگان این برنامه ممنون باشیم که بنیان گذار چنین اقدامی در امتداد تجلیل از کسانی است که کمتر نامشان در جامعه شنیده میگردد اما شایسته تقدیرند. امیدوارم این رویداد پابرجا بماند و سال به سال پر رونق تر از پیش برگزار گردد.
«سال نوا» نماد یک نهادسازی موثر است
سپس علی پویا رییس دفتر «اقدام منطقه ای ایران نهاد» (Global Understanding) از حضور در این مراسم ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: همراهی این دفتر با «سال نوا» به منظور دست یابی هر چه موثرتر به توسعه پایدار انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: «سال نوا» نماد یک نهادسازی موثر است که چرخه های فضیلت را در جامعه به حرکت درمی آورد.
پویا همین طور اظهار داشت: امشب در این مراسم از تمبرهای رویداد «سال نوا» با حضور بزرگان موسیقی رونمایی خواهد شد.
ارسلان کامکار: خوشحالم در این مراسم از هنرمندانی به جز خوانندگان قدردانی میگردد. چونکه یک نوازنده چهل یا پنجاه سال تلاش می کند ولی یک خواننده با خواندن یک تصنیف دیده می شوددر ادامه مراسم کلیپ «سال نوا» برای حاضران در سالن پخش گردید. سپس مجری مراسم از محمدعلی لقاء، مهرآذین کاراندیش، رضا عالمی، تقی ضرابی، جاوید مجلسی و محمد جواد ضرابیان به صورت جداگانه دعوت کرد تا برای دریافت تندیس «چهارمین سال نوای موسیقی ایران» روی صحنه بیایند.
در ادامه گروه «راستان» به سرپرستی آزاده امیری برای تجلیل از محمدجواد ضرابیان روی صحنه آمد و به اجرای قطعه ای از ساخته های ضرابیان پرداخت.
سپس ارسلان کامکار باز درباره «چهارمین سال نوای موسیقی ایران» اظهار داشت: خوشحالم در این مراسم از هنرمندانی به جز خوانندگان قدردانی میگردد چراکه یک نوازنده چهل یا پنجاه سال تلاش می کند ولی یک خواننده با خواندن یک تصنیف دیده میگردد.
وی با اشاره به تصانیفی که توسط محمد جواد ضرابیان تولید شده اظهار داشت: به حق همایون شجریان به خوبی توانسته آثار این هنرمند را اجرا نماید اما چیزی که مرا می آزارد این است که همواره از خواننده این آثار یاد میگردد و کمتر کسی نام خالق این کارهای ماندگار را می داند.
سخنران بعدی مراسم، محمد سریر آهنگساز و موسیقیدان ایرانی بود. وی با ابراز خوشی از برگزاری چنین مراسمی اظهار داشت: این اقدام بسیار شایسته ای است که از طرف بخش خصوصی برای تجلیل از هنرمندان صورت گرفته است و در تمام کشورها چنین برنامه هایی وجود دارد.
در چهارمین «سال نوا» همین طور به شکل از پیش تعیین نشده از پرویز بیات موسیقیدان پیشکسوت تجلیل شد.
همچنین با حضور همسر زنده یاد ناصر چشم آذر و همسر پیتر سلیمانی پور یاد و خاطره این دو هنرمند گرامی داشته شد.
کامل ترین دوره «سال نوا» برگزار شد
در بخش بعدی برنامه، علی جعفری پویان بنیان گذار «سال نوا» با ذکر این مطلب که امسال کامل ترین دوره «سال نوا» برگزار شد، اظهار داشت: ما مسئولیت داریم که نگذاریم چهره موسیقیدان ها و استادان عرصه موسیقی کمرنگ شود. خوشحالم که امسال با حضور یکی از صاحبان کرسی های یونسکو و علی پویا، اعتبار بیشتری به «سال نوا» بخشیدیم. امیدوارم سال آینده شاهد همکاری بیشتری از مسئولان عرصه موسیقی باشیم و با عنایت به وسعت برنامه «سال نوا» تالار وحدت در اختیار ما قرار گیرد.
وی در انتهای سخنان خود ضمن اشاره به سالروز تولد کیهان کلهر و مسعود تاجیک یاد این هنرمندها را باز گرامی داشت.

بخش دیگر مراسم به تجلیل از سید عباس سجادی، مدیریت بنیاد آفرینش های هنری نیاوران، به پاس چهار دوره همراهی و پشتیبانی از برگزاری چهار دوره آیین «سال نوا» اختصاص داشت.
سجادی باز طی سخنانی اظهار نمود: من عمری توفیق داشتم تا در دوره مدیریتم از اهالی هنر تجلیل کنم. خوشحالم امشب به رسم دوستی و ارادت در خدمت اهالی هنر و موسیقی هستم. در طول دوران مدیریتم همواره افتخارم این بوده که از هنرمندان موسیقی قدردانی کرده ام. «سال نوا» رویداد بسیار شایسته ای است و من از روز اول در کنار علی جعفری پویان و شاهد تلاش هایش بوده ام.
وی اضافه کرد: ما تنها نباید از دولت و ارگان ها انتظار داشته باشیم و خودمان هم باید بیاموزیم تنها به هم صنف هایمان در موسیقی احترام بگذاریم و عده ای را به بهانه شیوه و سبک خاص کنار نگذاریم که این اتفاق تلخ در طول دهه های گذشته افتاده است.
سجادی درانتها سخنانش اظهار داشت: به راستی گنجینه هر سرزمینی هنرمندان و همین موسیقیدان ها هستند، آنها سرمایه انسانی این کشور هستند و ما باید قدر آنها را بدانیم.چهارمین «سال نوای موسیقی ایران» با تجلیل از استادان موسیقی شامگاه جمعه، ۲ آذر پایان یافت.